Асансьори – важно житейско улеснение

Асансьори – важно житейско улеснение

Безспорно асансьорът е едно от значимите технологични чудеса, без които не можем да си представим съвременния живот. Високотехнологичното оборудване бързо и лесно превозва хора и товари нагоре и надолу между етажите чрез товароподемни конвейри или платформа. То ни дава възможност не само лесно да живеем десетки метри над земята, но и формира първото впечатление при посещението на една сграда. Модерните интериори на днешните кабини, създават атмосфера и усещане за лукс и удобство, което не е за пренебрегване.

Поради зачестилите инциденти с асансьори напоследък, Българската Асансьорна Асоциация, Националното Сдружение на Производителите и Вносителите на Асансьори съвместно с Фондация „Асансьорна безопасност“, провеждат кампания за подобряване на сигурността им. Мерките за обезопасяване включват подмяната на съоръженията по-стари от 36 години в обществените и жилищните сгради. Затова една от водещите фирми в областта Елмас България ЕООД предлага професионални консултации и подмяна на износените елеватори с нови и надеждни машини.

Комфортните пътнически асансьори от Елмас България ЕООД могат да бъдат монтирани както във вътрешността на постройката, така и с панорамна гледка навън, която е ефектна и престижна екстра на лъскавите нови сгради. Висококачествените съоръжения са създадени на база на иновативни механични системи, които да поемат значително тегло в кабината и имат подобрена функционалност. Цялостното обслужване се извършва с помощта на микропроцесор. Той ръководи направлението на движение; скоростта и ускорението; работата на вратите и разположението на кабината; устройствата, които блокират шахтата. С помощта на сложни програми, изпълняващите системи могат да контролират и координират работата на няколко асансьора едновременно за нуждите на обществени сгради като хотели, молове, големи магазини и летища. Друго добро решение за обслужване на пътници в тези сгради остават ескалаторите, които също могат да бъдат закупени и поддържани от Елмас България ЕООД.

Изключително важен момент е ползвателите да имат доверие при ползването на вертикалния транспорт. За по-голяма безопасност и спокойствие на пътниците, асансьорите са снабдени със специални механизми за контрол, което е гаранция за безпроблемната им работа. Основните разновидности на тези съоръжения са хидравлични и подемни. Съответно при първоначалното им поставяне в нова постройка, трябва да се избере високоефективен модел, който позволява да се постигне по-добра икономичност на разходите на енергия. Средно остарелите средства пък могат да бъдат частично модернизирани чрез подмяна на отделни компоненти или различни модулни решения, които биха подобрили неговите характеристики. Специалистите от Елмас България ЕООД ще изготвят най-добрите предложения, съобразно конкретните нужди и съвременните изисквания за сигурност.

Друг съществен въпрос е удобството при придвижването на хора с увреждания, затова фирмата изработва и специфични стълбищни съоръжения по поръчка. Без тях, ще има една група потребители, за които качването и слизането по високи етажи остава невъзможно.

Освен пътническите, Елмас България ЕООД може да проектира и монтира товарни асансьори, които са подходящи съоръжения със специфични изисквания за транспортиране на хранителни стоки, различни продукти и материали, носилки в болници и други. Също така, фирмата извършва качествени ремонти и навременна поддръжка и е надежден партньор за всяка висока сграда.

Прикачени файлове

Related Post

thumbnail
hover

Изграждане на компютърни мрежи и сервиз...

Динамичният свят, който ни заобикаля, изисква прецизност във всяко едно отно...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Експерт в сферата на електрониката |...

Тенев Електроника ЕООД заема стабилно място на българския пазар в продължен...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Видеорегистратори с отлични технически характеристики |...

Текском Авангард се занимава с внос и търговия с видеорегистратори, произве...

  • Публикувано от bgstart