Енергийни системи за евтино отопление през зимата!

Енергийни системи за евтино отопление през зимата!

Как да спестите от месечните сметки за отопление през студените месеци? Решението е просто – преминете на отоплителни системи с котли и печки на пелети, дърва, газ, нафта или електрически. Фирма Еуроенерджи ООД, с. Катунци е модерно оборудвано предприятие с високотехнологични продукти по европейски изисквания и предлага богат избор на енергийни системи за битово ползване.

Котли на нафта

Предимствата на топленето с котли на твърдо гориво обуславят тяхното предпочитане от масовите потребители в България. Те са лесни за експлоатация и поддръжка, котелните инсталации са напълно автоматизирани и бързо се въвеждат в употреба по всяко време на годината. Освен това са по-икономични, защото тяхната висока ефективност се дължи на адаптивността им към промяна в мощността, според нуждите в различните сезонни условия.

Котлите на нафта могат да бъдат чугунени, които са по-скъпи но по-издръжливи, или стоманени, които са леки и евтини, но по-малотрайни.

В зависимост от степента им на мощност, котлите се оформят като модерни котлоагрегати с лесен монтаж и имат различна конструкция. Големите и средните работят с надналягане в горивната камера и се изграждат чрез димогарни и пламъчни тръби, което повишава топлообменната им повърхност. А малките котли са предназначени за малки сгради и се конструират в шкаф, който съдържа горелка, помпа, проточен нагревател, автоматика, термометър, предпазен клапан, разширителен съд и четирипътен вентил. Най-бързо се регулира мощността на нискотемпературните котли от 40˚С до 75˚С, които са подходящи за помещения с подово и стенно отопление или вентилаторни конвектори. Те са икономични на употребено гориво, но с висока ефективност до 95% и не образуват конденз върху топлообменника. Още по-добри резултати дават кондензните котли, чиято годишна енергийна ефекитвност достига до 110% при работна температура от 30˚С до 75˚С.

Според налягането в горивната им камера, котлите работят с подналягане или надналягане. Вторите са компактни, с интензивен топлообмен, поддържат стабилен горивен процес и замърсяват по-малко повърхностите. Като цяло струват по-малко, но имат по-голям разход на електроенергия за вентилатора на горелката и котелното помещение трябва да се шумоизолира.

Котли на пелети

Отличен избор са пелетните котли, които са с компактен размер и високоефективен топлообменник. Удобни са, защото могат да имат дигитално табло за управление и пет-степенна пелетна горелка, система за самопочистване и седмичен регулатор на стайната температура според предварително зададена програма. За по-добра икономичност, могат да имат модулиращата система за подаване на пелети според моментните температурни нужди, като се зарежда средно веднъж на 5 дни.

Добър вариант са комбинираните котли на твърдо гориво и пелети. Автоматизираната им система позволява добро денонощно поддържане на температурата в сградата, без спад в отоплението.

Еуроенерджи ООД, с. Катунци ще ви консултира при избора на качествени и надеждни газови котли, котли на дърва, котли на пелети или нафта, електрически котли и печки на дърва, които са най-подходящи за вашето жилище. Висококвалифицираните инженери и специалисти могат да изградят за вас отоплителна инсталация по поръчка, както и системи за топла вода и лири за баня, електрически и проточни бойлери. Не чакайте да настъпят големите студове и се подсигурете още сега!

Related Post

thumbnail
hover

КЛИМАТИЦИ И ОТОПЛИТЕЛНИ СИСТЕМИ В СТАМБОЛИЙСКИ...

ФБН-ТРЕЙД ЕООД е фирма, която специализира в продажбата, монтажа и поддръжка...

thumbnail
hover

Проектиране, изграждане и поддръжка на съвременни...

Раван Секюрити е българска компания с дългогодишна практика и безупречна ре...

thumbnail
hover

Изграждане на компютърни мрежи и сервиз...

Динамичният свят, който ни заобикаля, изисква прецизност във всяко едно отно...