Защо да преминем на енергийно ефективно осветление?

Защо да преминем на енергийно ефективно осветление?

Екологичен аспект

Погледнато глобално, в световен мащаб животът е немислим без ежедневната и почти денонощна употреба на изкуствена светлина. Милиардите обществени сгради като болници, учебни заведения, бизнес сгради и молове, както и високоетажните жилищни блокове, поглъщат огромно количество енергия, за да ни осигурят нормалното функциониране в условия на тъмнина. Масираното потребление и високите разходи обаче налагат търсенето на новаторски зелени технологии с цел опазване на нашата екосистема. Учените неотдавна разработиха иновативно решение, с което значително да се подобри широката експлоатация и това е енергоспестяващото светодиодното осветление, без компромис в качеството на светлината. В сравнение с традиционното, то се нуждае от значително по-малко енергия и играе важна роля за живота в по-зелена планета, както споделят от Атра 96 ООД – едни от наложените производители на LED осветление в страната. Използването на светодиодните тела повишава енергийната ефективност на всяко домакинство и е фактор за икономичност в дейността на производствените предприятия и бизнес сградите.

Второто огромно еко предимство на LED осветителните тела е, че те не излъчват топлина, нямат UV или инфрачервено излъчване и не отделят вредни вещества за човека и природата. Причина за тяхното предпочитане е и че така се решава екологичният проблем с отделянето на въглеродни емисии, парникови газове и живак от обикновените крушки.

Друго голямо преимущество на тази нова технология е здравината на LED лампите, която позволява те да светят до 10 пъти по-дълго, за разлика от крушките с нажежаема жичка. В часово изражение, животът на тези осветителни тела достига до 50,000 часа. Ето защо, дългият експлоатационен период на LED лампите е поредната причина, която ги нарежда като най-екологичното и устойчиво решение при избора на осветление. Освен това, тази важна характеристика е изключително природосъобразна, тъй като драстично намалява замърсяването с отпадъците от изхабените крушки и спомага за доброто опазване на околната среда.

Цялостното преминаване към светодиодно осветление в дома или бизнес сградата има и чудесно финансово изражение, при което ще бъдат спестени много пари. По-ниската консумация на електричество осезателно ще намали месечните сметки за ток. Също така ще се спести неудобството и разхода по закупуване и подмяна на изгорелите обикновени крушки, тъй като тези ще се използват много по-дълго време. Фирмите могат да кандидатстват по различни проекти за енергийна ефективност, с което да подсигурят своевременната подмяна на остарелите крушки и да ги заменят с новите светодиодни варианти.

Модерен дизайн и многообразие

Съвременните интериорни решения изискват и модернистична визия на всеки отделен елемент. Атра 96 ООД предлага богат избор на LED осветителни тела с всякакви форми и размери. LED осветителните тела са подходящи както за дома и градината, така и за всяка обществена и офис сграда, паркови и външни пространства. Фирмата произвежда широка гама от луминисцентни лампи, плафониери, лампи за баня, прожектори и градинско осветление. Допълнителни продукти са висококачествените бойлерни табла, контакти, щепсели, удължители и всякакви електроинсталационни материали. Основните атрактивни модели в каталога са Футура, Лампа стандарт, Икономик, Градинска лампа, Улична лампа и Прожектор стандарт. Производствената база се намира в гр. Пловдив, но за по-добро обслужване на своите клиенти, фирмата разполага със складове в гр. София и гр. Варна. Добре развитата дистрибуционна мрежа позволява бързи и лесни доставки в цялата страна и чужбина.

 

Related Post

thumbnail
hover

Изграждане на компютърни мрежи и сервиз...

Динамичният свят, който ни заобикаля, изисква прецизност във всяко едно отно...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Експерт в сферата на електрониката |...

Тенев Електроника ЕООД заема стабилно място на българския пазар в продължен...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Видеорегистратори с отлични технически характеристики |...

Текском Авангард се занимава с внос и търговия с видеорегистратори, произве...

  • Публикувано от bgstart