Как да си изберем правилния климатик?

Как да си изберем правилния климатик?

Първоначалната инвестиция, както и сметките за отопление и охлаждане, са важни причини да направите добре информиран избор при покупка на най-подходящия климатик. Клима Център Исперих ЕООД има богат опит с консултация, монтаж, диагностика, поддръжка и сервиз на климатична и хладилна техника.

Какви критерии определят вашия избор?

Обикновено се ръководите от няколко важни фактора: изпитана марка; ниска цена; икономичност при работа; предимно за отопление/охлаждане; тишина на машината, да бъде лесна за поддържане и да има дълъг експлоатационен период.

На кой вид климатик да се спрете?

Според своята ефективност, климатиците са няколко вида: конвенционални – променят отдаваната мощност; инвенторни – плавно променят мощността си и работят в оптимален режим или DC инвенторни – с по-високо ефективен компресор и по-ниска консумация на електроенергия. Сравнете различните климатици и по основните им важни компоненти: икономичен режим на работа; компресорът трябва да бъде тих, надежден и ефективен; а вентилаторът да е безшумен. Освен цената на климатика, добре е да съобразите и годишния разход от сметките за отопление и така ще прецените в каква машина е най-раузмно да инвестирате парите си.

Каква информация за жилището ще ви трябва при покупка на климатик?

Съществено при избора е да съобразите мощността на уреда с нуждите си, защото малкият климатик няма да успява да отоплява дома ви, а твърде големият ще се включва и изключва по-често, което ще претоварва компресора. Но как да разберете какъв е точният климатик за вас?

Първата важна информация е да изчислите точно квадратурата и кубатурата на помещението, което желаете да отоплявате или охлаждате. Така ще се ориентирате колко мощен трябва да бъде вашият климатик. За точни изчисления и по-голяма сигурност при избора, може да разчитате на консултация със специалистите от Клима Център Исперих ЕООД. Те бързо и лесно ще ви ориентират в различните варианти и техните предимства.

Втора по важност информация е от какви материали е изградено жилището: панелните сгради изстиват бързо и имат нужда от по-мощни средства за отопление, в сравнение с тухлените.

Следващият съществен въпрос при определяне на необходимия уред е наличието на изолация. В помещения, които не са изолирани и има големи топло загуби, съответно трябва да се постави уред с по-голяма мощност.

Височината на помещението и етажът също имат значение. Стандартната височина предвидена за работа на климатика е 2,60м и в случай, че при вас е по-голяма, мощността му трябва да бъде увеличена. Същият принцип важи и за първи или последен етаж, които са по-студени.

Изложението на стаята, в която ще поставите оборудването също оказва влияние върху неговите функции. Добрата му работа много зависи от наличието на влага и слънчево нагряване в определени часове от деня, както и през различните сезони.

Не пренебрегвайте и външните фактори при работата на машината. Метеорологичните условия и външните температури влияят пряко на работата на вашия климатик. Колкото по-студено е навън, толкова повече той губи мощност.

Клима Център Исперих ЕООД разполага с висококвалифицирани специалисти, които бързо и точно ще съобразят всички параметри за избора на оптималната за вашите нужди машина. Фирмата извършва профилактика, гаранционен и извън гаранционен сервиз и със сигурност ще ви предложи най-добрия вариант на пазара, спрямо вашите изисквания и възможности.

Related Post

thumbnail
hover

Експерт в сферата на електрониката |...

Тенев Електроника ЕООД заема стабилно място на българския пазар в продължен...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Видеорегистратори с отлични технически характеристики |...

Текском Авангард се занимава с внос и търговия с видеорегистратори, произве...

  • Публикувано от bgstart
thumbnail
hover

Мобилно приложение показва видеонаблюдение на охраняван...

Представете си, че където и да се намирате, от всяка точка и място – можете да...

  • Публикувано от bgstart